Kuchnia i gotowanie 

Wartości odżywcze pieczywa

Jeśli chcesz zamówić pieczywo Kraków, skieruj się na ten adres.

Pieczywo jest w naszej tradycji podstawą diety człowieka. Wytwarzane jest z wody, mąki soli, mleka, środków spulchniających (zwykle zakwasu chlebowego lub drożdży) i różnych dodatków ulepszających doznania smakowe, takich jak sezam, słonecznik lub mak.

Dlaczego warto jeść pieczywo?

Pieczywo jest jedzeniem niezwykle bogatym w wiele najróżniejszych składników odżywczych i energetycznych, potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu. W jego skład wchodzą głównie białka, węglowodany i aminokwasy. Jednocześnie należy wspomnieć o błonniku, jak również szerokiej gamie witamin, których zdecydowanie najwięcej zawiera wieloziarnisty, ciemny chleb.

Pieczywo w Krakowie

Pieczywo najlepiej nabywać w piekarniach tradycyjnych. Ma się wtedy pewność, iż spożywane wypieki długo zachowają świeżość.
Ze znakomitych wypieków i niesamowitej troski o klienta słyną szczególnie krakowskie piekarnie, sławiące się ogromnym zaufaniem kupujących. Oferowany w nich chleb wyrabiany jest z pasją, jedynie według sprawdzonych przepisów, co jest gwarancją znakomitego smaku i najlepszej jakości użytych składników.

Nasze dane adresowe:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]

Podobne